Welke zwangerschapscursus past bij mij? 1


ebook-cover_kleinEen zwangerschapscursus heeft als doel je optimaal voor te bereiden op de geboorte van jullie baby. Zowel fysiek als emotioneel.

Je wil fit zijn voor deze klus, weten hoe je het beste kunt ademen om de weeën op te vangen maar waarschijnlijk wil je ook met vertrouwen uit kijken naar de geboorte.
Veel zwangere vrouwen zien op tegen de bevalling, door verhalen die zij gehoord hebben of door onzekerheid en angst over wat hen te wachten staat. Door goed geïnformeerd te zijn, kan een groot deel van deze angst en onzekerheid worden weggenomen. Dit helpt je meer controle over je bevalling te ervaren, wat een voorspoedig beloop van de bevalling bevordert.
De geboorte van je baby is uiteraard een eenmalige gebeurtenis, waarvan je wil dat deze voor zowel jou als moeder, je partner maar ook je baby zo fijn mogelijk verloopt!

Waar kan je op letten als je op zoek bent een fijne zwangerschapscursus die bij je past en je precies die info zal geven die je zoekt?

Eigenlijk bestaat er nog geen handleiding waar je op moet letten om een goede zwangerschapscursus te vinden.
Je kunt jezelf de volgende vragen stellen om een eerste indruk te krijgen van jullie wensen:

  • Wat vind ik belangrijk om te leren in een cursus?
  • Wil je een cursus in een grote groep of vind je het fijner om in een kleine groep of zelfs individueel de voorbereidingen te doen?
  • Als je al een ervaring hebt, hoe was die dan? Wat wil je deze keer wellicht anders?
  • Heb je steun van je partner?
  • Hoeveel tijd wil/kun je ervoor vrij maken?
  • Hoeveel mag het kosten?

Je hebt uiteraard een cursus nodig die gegeven wordt door iemand die kundig is en ervaren. Iemand die een manier van werken heeft die bij jou past. Kies je voor iemand die een bepaalde filosofie of methodiek hanteert, dan is het heel belangrijk dat jij je ook in deze filosofie en methode kunt vinden.
Ik heb voor jullie een E-book gemaakt waarin ik je vertel over een aantal valkuilen waar ik je voor wil waarschuwen. Ik help je zo graag met het maken van een goede keuze. Het kan je tijd, geld, moeite en teleurstelling besparen!

► Je kunt het E-book, nu hier gratis downloaden:

Wil jij zeker zijn dat jij de door mij beschreven missers niet zult maken? Of in een of andere ‘valkuil’ zal stappen bij het kiezen van een zwangerschapscursus? Wil je voorkomen dat jij straks tijdens de geboorte ontdekt dat je toch niet zo goed was voorbereid? Dat er wellicht angsten de kop opsteken die beletten dat jij je ‘over kunt geven aan het proces’ en een kalme, ontspannen geboorte kunt ervaren?

Neem dan contact met me op zodat we samen kunnen kijken hoe ik je verder kan helpen in het optimaal voorbereiden op die zo belangrijke dag; de geboortedag!

wish-definitief

 

 


Een gedachte over “Welke zwangerschapscursus past bij mij?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.