Stuitligging


Ligt je baby in stuit en wil je hem op een zachte, niet geforceerde manier uitnodigen om te draaien? Dat kan met behulp van HypnoBirthing®-technieken. Met deze methode nodig je je kindje uit om in de gewenste positie te gaan liggen. Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van ontspanning en het ‘loslaten’ van stress, angsten en beperkende gedachten. Volgens onderzoek is de slaagkans bij een zachte manier bijna tweemaal zo groot!In 1994 werd de studie “Hypnosis for turning Breech Baby” van Dr L.Mehl gepubliceerd. Dit onderzoek naar het draaien van kindjes in stuitligging laat zien dat bij 100 vrouwen met een zwangerschapsduur van 37 tot 40 weken en een kindje in stuitligging, 81 kindjes spontaan naar hoofdligging draaiden na een hypnose-sessie. Binnen de controlegroep waren er dit maar 48, waarvan 22 kindjes spontaan draaiden en 26 kindjes na een uitwendige versie.

Verder is mijn eigen ervaring dat de moeders waarvan de baby niet draait, na een consult bij mij, een kering in het ziekenhuis daarna totaal niet belastend ervaren. Hoe fijn is dat?

Daarnaast kunnen een aantal andere methodes behulpzaam zijn om je kindje te helpen met het hoofdje naar beneden te gaan liggen. Denk aan technieken van Spinning BabiesAccess Bars, bloesemremedies, visualisaties, homeopathie en drukpunten.

Rood.Tummie

Belangstelling?
Meestal is het het beste om een afspraak rond de 35e week van je zwangerschap in te plannen.

Neem contact op voor meer info.