Over mij 2


Waarmee kan ik je helpen?

Ik help jou en je baby in de periode rondom de zwangerschap, geboorte en in de babytijd. 

Ik geloof dat de start van je leven bepalend is voor de kwaliteit van het vervolg.
Met alles wat jij als moeder ervaart en meemaakt in je zwangerschap ervaart en voelt jouw baby mee en dat vormt voor een groot deel de ‘bagage’ waarmee jouw baby het leven begint.
Als jouw baby in de zwangerschap een onvoorwaardelijke liefde vanuit jullie ervaart en regelmatig meegeniet van jouw gelukshormonen, wanneer jij lekker ontspannen bent, dan zal je kindje geprogrammeerd zijn op een veilige buitenwereld.
Deze baby’s hebben in aanleg zelfs een kleiner stressbrein, iets waar jouw kindje levenslang van zal profiteren. Wie wil dat nu niet als ouder?

En stel je eens voor wat een andere wereld we zouden creëren als we met z’n allen meer vanuit ontspanning en gemak in het leven zouden staan……..Hierdoor ontstaat een andere maatschappij, met minder agressie, pijn en angst, meer tolerantie, liefde en verbinding met elkaar en met onze ‘moeder’ aarde.

Ik help jullie als (a.s.) ouders daarom graag je optimaal voor te bereiden op de geboorte en jullie rol als ouders.
Enerzijds door je te informeren over wat je kunt verwachten in een zwangerschap, rondom de geboorte en in de babytijd.  Anderzijds door je te helpen ruimte te maken voor bewuste keuzes die bij jullie en jullie wensen passen. Maar ook door je technieken aan te leren die helpen die broodnodige ontspanning te vinden.  En als het nodig is help ik jullie en je baby om ook fysiek in de eigen kracht te komen.

Waarom weet ik wat ik weet? Wie ben ik? Karin4.1.jpg

Ik werkte 20 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige op verloskamers en met zwangeren en baby’s. In die 20 jaar heb ik de verloskundige zorg een grote verschuiving zien maken.
In de eerste jaren maakten wij er als verpleegkundigen een soort sport van om de moeder zonder pijnstilling en/of andere medicijnen door de bevalling te begeleiden. We waren er blij mee als dat gelukt was en dat gebeurde ook vaak.
In de loop van de jaren kwamen er steeds meer vrouwen die al met een verzoek tot pijnstilling op de verloskamers binnen kwamen. Soms was de eerste vraag na het geven van een hand ‘wanneer krijg ik mijn ruggenprik?’ Begrijp me goed: ik heb niets tegen pijnstilling of medisch ingrijpen. Ik heb natuurlijk ook meegemaakt hoe fantastisch en levensreddend onze verloskundige zorg in Nederland is.
Ik had echter de indruk dat er erg snel, steeds sneller, naar ‘gegrepen’ werd. Ik zag hoe er steeds meer geplande inleidingen kwamen, steeds meer kunstverlossingen en steeds minder, mooie en fijne natuurlijke bevallingen. Mijn eigen rol veranderde mee en werd steeds technischer.
Was het geboorteproces van een baby veranderd? Nee natuurlijk niet, maar wel de kijk op baren.

Zelf was ik inmiddels moeder van twee, ik had mooie kalme geboorte-ervaringen en kon beiden keren thuisbevallen. Ik was vol vertrouwen de bevalling ingegaan en was gelukkig niet bang. Ik wist goed wat er in mijn lichaam gebeurde, had immers zelf al vele geboortes bijgewoond en ondervond veel steun van mijn partner. We hadden samen een cursus gevolgd. Ik kon het letterlijk ‘laten gebeuren’ en was ontspannen.

Het enorme belang van ontspanning en voorbereiding begreep ik echter pas goed na de opleiding tot HypnoBirthing-docente. Daarna kon ik plaatsen waarom ik vaak al bij binnenkomst aan de mensen kon zien wat voor soort ervaring ze zouden hebben; ik registreerde of ze ontspannen en vol vertrouwen het proces ingingen of juist met angst. Dat maakte dus een enorm verschil!
Niet letterlijk altijd hoe je bevalt maar wel hoe je er op terug kunt kijken. Ben je rustig gebleven en heb je je steeds betrokken gevoeld bij wat er gebeurde? Dan kijk je er anders op terug dan wanneer je in paniek bent geraakt en je het gevoel van controle bent kwijt geraakt. Dit heeft mogelijk ook weer invloed op je volgende geboorte.

In de laatste acht jaar die ik als verpleegkundige werkte combineerde ik dat met mijn eigen natuurgeneeskundige praktijk. Ook in mijn praktijk zag ik hoe groot de impact van de zwangerschap en geboorte zijn, zowel op moeder als op de baby. De wens vanuit mijn hart, om het beste uit twee werelden samen te brengen en van daaruit te helpen de start van het leven te verbeteren werd steeds groter.
Het was logisch om uiteindelijk de stap te zetten om al die jaren ervaring in de verloskundige zorg, de natuurgeneeskunde, mijn werk als HypnoBirthing-docente en mijn eigen ervaringen als moeder met elkaar te verbinden.

HartenWens was geboren!

Waar wil ik naar toe?

Het is mijn missie om bij te dragen aan het vergroten van bewustzijn rondom zwangerschap, geboorte en babytijd.
Dat geboortezorg zo belangrijk voor ons allen wordt dat het op de politieke agenda komt.
En dat vrouwen en stellen daardoor automatisch veel meer in hun eigen kunnen, weten en wensen gestimuleerd, gerespecteerd en bevestigd worden. Omdat een steeds groter wordende groep erkent hoe essentieel dit is voor onze kinderen.

Onze kinderen die de toekomst hebben en die het verschil mogen gaan maken voor de aarde en de mensheid!

 

“Karin is geweldig! In het overbrengen van informatie (les geven) behandelen, haar hele zijn.
Down-to-earth, warm, intuitief, humor, licht, positief…. heerlijk mens die veel te bieden heeft! Aanrader!”
Salima. 

 


2 gedachten over “Over mij

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.