Helpende hand 16


In de afgelopen maanden heb ik verschillende blogs voor jullie geschreven. Sommigen hebben aardig wat stof doen opwaaien en een discussie op gang gebracht, precies wat ik beoogde. Mijn bedoeling is om je op die manier te inspireren, steunen, motiveren, informeren en hopelijk verder helpen.
Ik heb daarom besloten om nog meer waarde te gaan leveren in deze blogs!
Ik wil erg graag jouw vragen beantwoorden, voor jou bepaalde informatie aanleveren, die dingen waar jij waarde aan hecht en die relevant zijn voor jou situatie.

attitude-to-life-256601_1280

Ik heb daar natuurlijk wel jou hulp bij nodig! Jij weet tenslotte zelf het beste wat belangrijk voor jou is.
Wil je voor mij daarom de onderstaande vragen beantwoorden? Het kost je maar een paar minuutjes tijd en je ontvangt als dank een mooi kadootje van mij.

 1. Tegen welke problemen loop jij aan, waar je tips of oplossingen van mij voor wil krijgen in een blog?
 2. Welke vragen wil jij beantwoord zien?
 3. Welke onderwerpen wil je dat ik over schrijf?

Beantwoord nu meteen even hieronder deze 3 vragen en ontvangt een leuke verrassing.

Wil je dit blog doorsturen? Graag! Zo bereiken we nog meer mensen om ervaringen mee te delen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 gedachten over “Helpende hand

  • karin Bericht auteur

   Hoi Chantal, bedankt voor je inbreng! Kun je wat ruimer omschrijven wat je bedoeld bij de punten onder 3? Met name het 2e puntje, ik kan me wel een voorstelling maken maar weet niet helemaal of dat kloppend is bij de info die jij graag zou ontvangen namelijk. Vast bedankt weer, Karin

 • kathrin

  hoi karin,
  wat een goed idee van jou!
  hier mijn ideeen:
  hoe herken ik een hsp-kind?
  eerste spelletjes met je kind (2-4 maanden)?
  echt/bewust contact maken met je kind.
  feiten en fabels rondom straling (en de invloed op een kind).
  sekseneutraal opvoeden – kan dat en heeft het nut?
  wat hoort in een huisapotheek als je een kleine hebt? (en niet van de reguliere middelen bent)

  groetjes
  kathrin

 • Sandra

  Hallo Karin,
  Ik zou graag informatie willen hebben over misselijkheid en gezonde voeding tijdens de zwangerschap. Is het nodig om een multivitamine te gebruiken bijvoorbeeld?
  Wat betreft baby oppas bijvoorbeeld, zijn er dingen die je als oppas, ja misschien zelfs als opa of oma in het algemeen zou moeten weten wanneer je zo’n kleintje een paar uur onder je hoede neemt? De inzichten zijn natuurlijk veranderd in de loop van de jaren dat hun kinderen klein waren.
  Groetjes Sandra

 • Sanne Santegoeds

  Hoi, graag reageer ik op de drie vragen:
  Ik loop tegen problemen aan dat artsen je vaak niet geloven.. Zeggen val maar af of pas je eten aan.. Maak je niet te druk maar dat doe je toch want dat zit in je karakter.. Ik maak mezelf vaak te druk om dingen waar ik zelf eigenlijk op dat moment niets aan kan veranderen.. Mijn hormonen zijn niet in balans dus daar krijg ik vanalles van lichamelijk en geestelijk.. Wat kan je daar tegen doen en wat kun je daar allemaal van krijgen.. En de verwante dingen die hier allemaal bij horen.. Stress loslaten tevreden zijn met wat je hebt goed voor jezelf zijn naar je lichaam luisteren welke signalen beteken wat.. Die dingen allemaal…

  Het is een hele boel maar zoiets zou ik graag over lezen..

  Groetjes Sanne en alvast bedankt!!

 • Henriëtte Verhoeven

  Hormoonverstoorders
  De schadelijke effecten van de hormoonverstoorder bisfenol A zijn nog merkbaar tot in de vierde generatie nageslacht. Dit is weliswaar getest op muizen maar mocht dit ook voor mensen gelden, dan zou dat betekenen dat de huidige zwangere vrouwen hun achter-, achterkleinkinderen al hebben besmet. Zwangere vrouwen die dagelijks worden blootgesteld aan bisfenol A dragen de effecten ook over op hun foetus. De ontwikkeling kan dermate verstoord raken dat er later sprake is van een verstoord concentratievermogen, zenuwachtigheid en andere gedragsafwijkingen.

 • Rachel Verweij

  Hoi Karin,
  wat een leuk initiatief! Zelf verwacht ik geen zwangerschap meer mee te maken, maar ik zou het leuk vinden om de zwangeren die ik tegenkom in mijn werk als draagdoekconsulent nog beter te kunnen informeren (en doorverwijzen ;-)). Ik zou het leuk vinden om meer te lezen over de bevalling (je bent al heel mooi begonnen zag ik in je volgende blog!), de spieren en hormonen die een rol spelen, gezond en ontspannen blijven in je zwangerschap, omgaan met pijn/pijnbestrijding e.d. Veel succes!
  groetjes,
  Rachel

  • karin Bericht auteur

   Bedankt Rachel, ook voor de tip hierboven! Inderdaad al een begin gemaakt met je genoemde vragen/onderwerpen. Er valt zoveel te vertellen. Heb gister een inventarisatie gemaakt en kom vlot op wel 40 onderwerpen, nu nog de tijd vinden om daarover te bloggen. 🙂
   Maar jij kan ook een heleboel vertellen in jouw blog, toch?! Hartengroet, Karin