Kinderwens 3


Zwanger worden. Het lijkt zo’n natuurlijk proces. Helaas is het niet voor alle stellen een vanzelfsprekendheid. Als het langer duurt voor je zwanger bent dan je zou willen, levert dit vaak stress op. Je wilt zo graag maar waarom lukt het dan toch niet?

Veel stellen kiezen er voor om naar het ziekenhuis of een vruchtbaarheidskliniek te gaan om de oorzaak te laten onderzoeken en eventueel medische hulp te krijgen. Zo’n traject is heel intensief en vraagt veel van je op allerlei vlakken.

Iedereen kent wel de verhalen van stellen die na lange periode van dokteren besluiten dat het krijgen van een kindje niet voor hen is weggelegd en dan vervolgens onverwachts zwanger blijken. Uit diverse onderzoeken (The Journal of the American Medical Women’s Association 1999-Israelische studie uit 2004) blijkt dat ondersteuning met behulp van technieken die het stress-niveau reduceren de kansen op zowel het ontstaan van een ‘spontane’ zwangerschap als de slagingskansen bij IVF met wel 50% verhogen. Loslaten van de spanning kan werkelijk het verschil maken!

In mijn praktijk werk ik met de methode die ontwikkeld is door het HypnoBirthing® Institute in Amerika.

Rose.Klaproos.2

Wat kan je verwachten?

Tijdens een uitgebreid intake-gesprek bespreken we het traject wat jullie tot nu toe gevolgd hebben, eventueel met de oorzaken van het probleem (indien bekend). We inventariseren waar de oorzaken van spanning en stress bij je kunnen liggen (zover deze bekend zijn) en starten vervolgens met de behandeling.

De behandeling bestaat uit het aanleren van diverse technieken, toe te passen in je dagelijkse leven, waarmee je tot diepe ontspanning leert komen. Vervolgens gaan we met behulp van hypnose de oorzaken van de stress opzoeken en loslaten/hanteerbaar maken.

Het is wenselijk om zowel man als vrouw te behandelen, mocht dit niet haalbaar zijn is behandeling van 1 persoon uiteraard ook mogelijk.

Omdat ik in mijn praktijk ook werk met diverse andere behandelmethodes, is het ideaal om aanvullende behandeling met bijvoorbeeld natuurgeneeskunde te realiseren of diverse behandelmethodes met elkaar te combineren. Een probleem is namelijk altijd vanuit diverse invalshoeken te benaderen, dit vanuit de visie dat wij bestaan uit een drie-eenheid van lichaam-geest-ziel. Te denken valt bijvoorbeeld aan combinatie van hypnose met Totaal Balans Therapie.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden van hulp bij kinderwens of wil je graag eens kennismaken neem dan gerust contact met mij op.


3 gedachten over “Kinderwens

 • Melissa

  Hoi,
  Ik wilde iets bespreken over mijn kinderwens. Mijn verhaal kwijt willen.
  ik ben Melissa 23 jaar en ik heb al heel lang een kinderwens. Maar ik heb nog geen partner kunnen vinden waarbij het echt goed voelt. Ik heb nu niet meer de behoefte om een partner te hebben. Ik wil me ook niet verplicht voelen ook niet vanwege mijn kinderwens, waar ik al heel lang meeloop. Afgelopen jaar ben ik geïnteresseerd geraakt in het BAMschap: bewust alleenstaande moeder. Ik heb mijn erin verdiept en wilde hiermee verder gaan. Inmiddels ben ik uiteraad verder gegaan en heb ik een betrouwbare donor gevonden die mij wil helpen. Maar ik ben nu bijna 6 maanden bezig maar het wil niet lukken. Ik heb ook pcos. Ik heb het ziekenhuis gevraagd of ze mij willen helpen maar dat doen ze niet omdat ik volgens hun nog jong ben. Ik begrijp het wel. Maar mij wens is nu zo diep dat ik vast zit. Dagelijks word het moeilijker omdat ik er elke keer met spanning ophoopt dat het bij mij ook gebeurt; een klein geluk. Ik focus nu mij te veel op mijn doel waardoor ik heel snel emotioneel kan reageren. Ik voel mijn elke keer gekwetst, zo een gevoel heb ik dan. Ik vind het ook moeilijk om het even los te laten en even verder te gaan. Maar je ziet zoveel dingen om je heen waar je dagelijks mee geconfronteerd word. Terwijl het enigste wat ik alleen maar wil is een kind. Bewust ervoor kiezen. Maar soms lijkt het dat dit niet mag, het zijn me onzekerheden die weer naar boven komen. Angst dat ik misschien wel nooit kan behalen wat ik wil. Moeder zijn.
  Ik hoop dat uw mijn een beetje kan begrijpen
  Ik wou dit graag even kwijt.

  Met vriendelijk groet,
  Melissa

  • karin Bericht auteur

   Hoi Melissa, goh dat is wel heel wat voor je zeg! Kan me voorstellen dat het moeilijk is om ontspannen te blijven in deze situatie. Misschien heb je wat steun kunnen halen uit de tips in het blog? Ik heb meer BAM geholpen in mijn praktijk, wellicht lezen zij dit ook en kan je steun van hen ontvangen….
   Ik zal je ook een pb sturen hierover.
   veel sterkte met alles in ieder geval, Karin

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.