HypnoBirthing® 11


Hypnose? Zweverig?
Absoluut niet! De term hypnose in de naam HypnoBirthing® roept vaak verkeerde associaties op. De meeste mensen denken dan aan Rasti Rostelli of hebben een beeld van ‘volledig van de wereld’ zijn. Beiden associaties zijn absoluut niet van toepassing op de staat waarin je verkeert bij HypnoBirthing®.

Je leert tijdens de cursus inderdaad een vorm van zelfhypnose aan, naast een heleboel andere waardevolle tips, tricks en tools om jullie zo volledig mogelijk voor te bereiden op de geboorte en babytijd.
De vorm van (zelf)hypnose, die je leert tijdens de cursus, is vergelijkbaar met een diepe vorm van ontspanning of focus, zoals je die wel kent van de situatie waarin je verkeert als je helemaal in een boek verdiept bent. Je hoort dan de omgevingsgeluiden nog wel maar laat ze niet echt tot je doordringen. Als iemand iets tegen je zegt zul je misschien niet direct reageren, maar als die persoon je aantikt ben je er weer volledig bij.

Bekijk ook dit filmpje om hier meer uitleg over te krijgen.

Ben je zwanger van je eerste kindje of heb je al eens een geboorte meegemaakt en wil jij

 • je zo optimaal mogelijk voorbereiden op de geboorte?
 • samen met je partner omdat jullie samen een baby gaan krijgen?
 • vanuit vertrouwen en ontspanning uit kunnen kijken naar de bevalling?
 • de kans op medische ingrijpen zo klein mogelijk houden?
 • ontspannen en kalm bevallen?
 • je baby de best mogelijke start geven?
 • je baby de kans geven om zijn/haar brein zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen?
 • leren welke keuzes er zijn rondom geboorte en wat het best bij jullie past?
 • controle ervaren tijdens het hele proces, ook als het anders gaat?
 • een zo natuurlijk mogelijke bevalling?
 • als partner je vrouw optimaal helpen zo kalm mogelijk te bevallen?IMG_6485.1.Rood.6

IMG_6485.1.2

Dan is HypnoBirthing® echt iets voor jullie!

HypnoBirthing® is een leuke, positieve, maar vooral praktische cursus en een methode die makkelijk te leren is. De cursus geeft je meer en andere informatie dan een gewone zwangerschapscursus of yoga. Je volgt de volledige cursus samen met je partner of iemand anders die bij je zal zijn tijdens je bevalling. Hij/zij leert je te ondersteunen tijdens de geboorte.

De methode is gebaseerd op het feit, dat als moeder ontspannen is, ze stofjes vrijmaakt, de zogenaamde endorfines, die het geboorteproces versnellen. Deze stofjes blokkeren bovendien de stresshormonen die pijn kunnen veroorzaken tijdens een geboorte. Als moeders gespannen of angstig zijn tijdens de geboorte, maakt dit het lichaam gespannen en bemoeilijkt dat het natuurlijke proces van geboorte.

Je leert al tijdens je zwangerschap, je zo optimaal mogelijk te ontspannen en bewuste en onbewuste angsten los te laten. Je volledig te focussen, vergelijkbaar met mindfulness. Je gebruikt hierbij ook de kracht van positieve gedachten.
Doordat je hier al vanaf de eerste les mee aan de slag gaat begin je je van dat moment al relaxter te voelen en dat is superfijn voor jullie ongeboren kindje. Het blijkt namelijk dat de ontwikkeling van het brein samenhangt met de ervaringen en gevoelens van de moeder in de zwangerschap. Kort gezegd; een ontspannen moeder ‘maakt’ relaxte baby’s. Bekijk hier een mooie uitleg over dit belangrijke fenomeen waar je meer over leert in de cursus.

In de cursus leer je om deze mate van ontspanning zelf te beheersen. Je hebt zelf de volledige controle, je maakt je eigen keuzes, je kunt er voor kiezen om alles uit je omgeving mee te maken, of volledig ‘weg te dromen’.

Je leert allerlei ademhalingstechnieken, visualisaties, ontspanningstechnieken en lichamelijke oefeningen die je zullen helpen om heel kalm en vol zelf vertrouwen je voor te bereiden op de geboorte van jullie baby.

Je wordt je bewust van hoe je het liefst zou willen bevallen en hoe je je kindje een liefdevol en warm welkom kunt en wilt geven. Het geeft je de kennis en handvatten om optimaal te kunnen genieten van je zwangerschap en de geboorte.

Wil je vast een beetje proeven van HypnoBirthing®? Download dan de gratis proef-sessie op deze site; vul het blok rechts op deze pagina in.
Je mag natuurlijk ook altijd bellen/mailen om even te checken of we een ‘klik’ hebben of je vragen te stellen.

HBSealHorizontal