Heling onder hypnose


Bij de term hypnose krijgen veel mensen associaties met Rasti Rostelli. Hypnose is echter een staat van zijn die wij allen meerdere malen per dag ervaren! Het is vergelijkbaar met het volledig verdiept in een boek zitten en daardoor niet horen dat er iemand iets aan je vraagt. En wie kent er niet de situatie dat je van je werk naar huis rijdt en daar aangekomen je de gereden weg totaal niet meer kunt herinneren?

Allemaal situaties van gerichte aandacht op een bepaald onderdeel en het buitensluiten van anderen gewaarwordingen. Je ‘eigen wil’ en waarnemingsvermogen blijven echter altijd aanwezig. Als je onderweg naar huis plotseling moet remmen voor een overstekende eend dan doe je dat uiteraard gewoon.

Deze licht vorm van trance wordt gebruikt voor heling onder hypnose. Het is een combinatie van ontspanning en gerichte aandacht.

Hypnose geeft ons een toegang tot het onderbewuste, waar al onze herinneringen, overtuigingen en waarheden zijn opgeslagen. Want wat het onderbewuste waarneemt neemt hij aan voor de werkelijkheid. Dit kan problemen opleveren, die moeilijk te veranderen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de situatie waarin je als kind keer op keer verteld is dat je heel goed moet eten omdat je anders ziek zal worden. Het onderbewuste heeft deze boodschap opgeslagen en zal deze ‘waarheid’ levenslang als informatie doorgeven aan het bewustzijn. Dit kan ons belemmeren zodra we willen gaan afvallen en onze porties willen verkleinen. Onder hypnose kan deze belemmerende overtuiging dan worden losgelaten en worden vervangen door een nieuwe overtuiging die past bij onze huidige behoefte. Deze vorm van behandelen vindt plaats door middel van regressie.

 

Geel.Wolken

Voor wie?

Voor iedereen die problemen ervaart in zijn/haar leven die moeilijk te veranderen zijn of waarvan je de oorzaak niet kunt begrijpen. Rationeel weet iedereen bijvoorbeeld dat bepaald gedrag, zoals roken, ongezond eten of overmatig werken, slecht voor ons is. En toch is het voor veel mensen erg moeilijk om dit gedrag te veranderen. Hier liggen vaak beperkende/negatieve overtuigingen vanuit het onderbewuste aan ten grondslag.
Wil je je graag bewust worden van de onderliggende oorzaken en deze helen dan is deze methode geschikt! Ook in je zwangerschap.

Welke problemen?

Een greep uit de vele mogelijkheden

* stress

* laag zelfvertrouwen

* innerlijke onrust

* moeite met het maken van beslissingen

* moeite met leven in het hier en nu

* geen ‘nee’ durven zeggen

* concentratieproblemen

* irritaties

* traumatische ervaringen

* moeite met zwanger worden

* bepaalde angsten

* niet 100% gelukkig zijn maar niet weten waar het aan ligt

Hoe gaat het in zijn werk?

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek waarin we uitgebreid ingaan op je problemen, wat je wil bereiken en hoe het traject er uit zou kunnen zien. Tijdens deze eerste sessie ervaar je ook een aantal aspecten van hypnose.
Vervolgens spreken we, een aantal sessies af met tussenpozen van 1 a 2 weken (afhankelijk van onze beiden agenda’s).

Hoe lang duurt een traject?

Afhankelijk van je vraagstelling; voor emotionele problemen kun je op gemiddeld 3 sessies rekenen. Maar als het gaat om angsten loslaten rondom de bevalling bijvoorbeeld kan je soms ook met een sessie al een hoop bereiken.