Cursus op maat voor jou


HartenWens biedt diverse zwangerschapscursussen aan. Allemaal vanuit het gedachtegoed van HypnoBirthing®

Daarbij streven we naar een positieve bevalervaring. En dat hoeft echt niet altijd een bevalling bij kaarslicht in bad te zijn! Er zijn moeders die heel positief op de geboorte terugkijken ondanks dat ze een keizersnede hebben gehad. Ik heb ontdekt dat daarbij belangrijk is het gevoel te hebben dat je gehoord, begrepen en gerespecteerd wordt door je zorgverleners.

Maar dan moet je wel weten wat je belangrijk vindt tijdens je bevalling natuurlijk. En wat de keuzes zijn en voors en tegens van de verschillende opties. Allemaal zaken die in alle cursussen ruim aan bod zullen komen.woman-358779_1280

Daarnaast komt in alle cursusvarianten het belang van ontspanning naar voren. Wat je zelf kan doen om hier invloed op uit te oefenen. Afhankelijk van je ervaring en behoeftes kun je dan kiezen tussen een volledige cursus HypnoBirthing® of een verkorte variant. Mocht je na het lezen van de info op deze site het nog lastig vinden om een goede keuze te maken overleg dan gerust met mij.

In de agenda kan je de planning van de verschillende cursussen terugvinden. Klik op de cursus om meer inhoudelijke info te krijgen.

Volg je liever met z’n tweetjes een cursus, omdat een groep je minder aanspreekt of omdat jouw situatie vraagt om persoonlijke begeleiding? Of vind je het fijner als ik bij jullie thuis kom, zodat je niet steeds oppas hoeft te regelen voor grote broer of zus? Wil je zelf aangeven in welke vorm je begeleid wilt worden? Of heb je bij een vorige zwangerschap al een (HypnoBirthing®)cursus gevolgd en wil je hiervan een opfrissing?

Dat is allemaal mogelijk! Ik maak graag een programma op maat voor jullie. Wellicht weet je al precies wat je wil leren/weten maar het kan ook dat dit gaandeweg duidelijk zal worden voor jullie.

Ik kan jullie ontspannings- en ademhalingstechnieken aanleren, een heleboel uitleggen over de wonderbaarlijke werking van het lichaam en de hormonen in zwangerschap en bij geboorte en helpen met het schrijven van een geboorteplan. Ook kan ik je partner allerlei tips geven hoe hij je kan ondersteunen en jullie een heerlijke ontspannende massage aanleren.